SD-politiker: "Du kommer att få ont"

Publicerad 2011-05-19

En SD-politiker från en kommun i Jönköpings län har åtalats misstänkt för att ha slagit sönder flera rutor på en kvinnas bil och därefter hotat skada henne eftersom hon gått till polisen.

Sverigedemokraten är invald som ersättare i fullmäktige i en kommun i Jönköpings län. I november förra året representerade han Sverigedemokraterna när den folkvalda församlingen sammanträdde.

Nu har han åtalats misstänkt för övergrepp i rättssak och skadegörelse. De misstänkta brotten inträffade den fjärde och femte februari i år.

– Det är alltid tråkigt med sådana problem, säger den lokale ordföranden för Sverigedemokraterna.

Han vill i övrigt inte kommentera brottsmisstankarna mot partikollegan eftersom han inte känner till bakgrunden.

– Vi får ta ställning till detta när rättsprocessen har haft sin gång, säger han.

SD-politikern är misstänkt först för att ha slagit sönder sex bilrutor på en kvinnas bil. Sen, när hon gick till polisen, ska han ha skickat ett mejl till henne med innehållet "tack för att du skickade hit snuten. Du kommer att få ont".

I förhör med polisen har mannen erkänt skadegörelsen och att han skickade mejlet. Han har dock nekat till övergrepp i rättssak.

Expo har sökt den brottsmisstänkte mannen för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro