SD-politiker går över till nazistparti

Publicerad 2011-10-04

Politikern Caroline Kindberg har lämnat Sverigedemokraterna för att gå över till nazistiska Svenskarnas parti. Hon kritiserar SD för dubbelmoral, rapporterar Kristianstadsbladet.

Sverigedemokraten Caroline Kindberg har suttit som ledamot i kommunfullmäktige i Bromölla sedan valet förra hösten. I ett mejl till Kristianstadsbladet berättar Kindberg varför hon lämnar partiet och sitt uppdrag i kommunfullmäktige. Kindberg kritiserar samtidigt Sverigedemokraterna för dubbelmoral.

Kindberg anser att Sverigedemokraterna till en början var ett parti som stod för för sina åsikter och inte bekymrade sig för vad andra partier tyckte. Detta har förändrats med tiden, enligt Kindberg. Hon menar att partiet, både i Bromölla och i riksdagen, har en dubbelmoral som hon inte kan acceptera.

Den tidigare partikollegan Gudrun Bengtsson, som sitter i kommunfullmäktige i Bromölla, tycker att det är bra att Kindberg har lämnat partiet.

-Jag tycker det är skönt att hon har lämnat partiet och varit ärlig och gått över. Vi tar helt avstånd från Svenskarnas parti. Det är inte alls vår politik, säger Bengtsson till Expo.se.

Att Kindberg sympatiserar med Svenskarnas parti har inte märkts.

-Hon har inte sagt mycket och hon har inte varit med på våra möten. Så jag har aldrig hört henne uttrycka sig alls, säger Bengtsson.

-Hon ställde upp i början av valet och var eld och lågor, sen försvann hon bara, säger Bengtsson.

Expo har inte lyckats nå Caroline Kindberg för en kommentar.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro