Gav sig på bil med hammare

Publicerad 2011-09-21

En manlig kommunpolitiker för Sverigedemokraterna dömdes på tisdagen för att ha slagit sönder en kvinnas bil med en hammare. Han dömdes även för att hotat henne efter att hon polisanmält honom.

Efter att kommunpolitikern polisanmälts av kvinnan för skadegörelsen på bilen skickade politikern ett hotmejl till henne i vilket han skrev:

"Tack för att du skickade hit snuten. Du kommer få ont".

Hotet skrämde kvinnan som inte vågade låta sitt barn sova hemma på tio dagar.

Politikern erkänner att han slagit sönder bilen och att han skickat mejlet men sa under rättegången att han inte menade någonting med hotet.

Kommunpolitikern sitter som ersättare i en kommun i småland.

Politikern dömdes av tingsrätten till villkorlig dom och till skadestånd.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro