SD-politiker hotade döda väktare och polis

Publicerad 2011-01-24

En 21-årig kommunpolitiker för Sverigedemokraterna har åtalats för bland annat hot mot tjänsteman och olovligt innehav av kniv.

Det var när polisen hade omhändertagit 21-åringen för att han var full som hotelserna uttalades. Enligt åklagarens stämningsansökan sa sverigedemokraten till en polis att han skulle slå ihjäl en väktare och fler som förtjänade det. Samtidigt ska han ha bröstat upp sig mot polisen.

När 21-åringen fick klart för sig att han skulle bli anmäld för hot mot tjänsteman försökte han identifiera sig med en annan mans körkort. Därför åtalas 21-åringen för missbruk av urkund och falsk tillvitelse och eftersom han gjorde motstånd när han greps åtalas han för våldsamt motstånd.

Vid ett annat tillfälle beslagtog polisen en kniv från 21-åringen när han var på en shoppinggata.

Mannen kandiderade för Sverigedemokraterna i höstens val. Han är nu ersättare för partiet i en kommun i mellansverige. Brotten han nu åtalats för ägde rum 2009.

Expo har sökt 21-åringen samt företrädare för Sverigedemokraterna för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro