SD-politiker i Borås hoppar av

Publicerad 2011-08-30

Sverigedemokraternas kommunfullmäktige ledamot, Henrik Damgren, har begärt att få lämna sitt uppdrag i Borås fullmäktige. Avhoppet kommer samtidigt som flera polisanmälningar skakar partiet och en förundersökning inletts.

Det är oklart varför Henrik Damgren avsäger sig sitt förtroendeuppdrag i kommunfullmäktige. I ett brev till kommunen, som Borås Tidning citerar, skriver han:
"Jag begär härmed att bli entledigad från mitt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige."

Avhoppet kommer efter att polisanmälningar skakat partiet i Borås. Det var förra veckan som sex lokala sverigedemokrater polisanmälde gruppledaren, Krister Maconi och Sverigedemokraternas ordförande, Pontus Fritzson. De anklagas för att ha stulit över 60 000 kronor från partiet. En förundersökning har nu inletts, skriver Borås Tidning.

Ytterligare en person har polisanmälts i samband med händelserna
– Det är någon som ska ha ringt upp till någon av anmälarna. Rubriceringen är övergrepp i rättssak, men vi vet inte mycket ännu, säger kammaråklagare Maria Thorell, till Expo.se.

Expo har sökt Henrik Damgren för en kommentar utan framgång.

Varken Pontus Fritzson eller Krister Maconi vill kommentera polisanmälan.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro