SD-politiker i Laholm sparkad

Publicerad 2011-12-14

Kommunfullmäktigeledamoten Gejbert Strömdahl har sparkats från sin post som presstalesman och gruppledare för partiet. Sverigedemokraternas ordförande i kommunen, Ewa Ridén uppger att hon har tappat förtroendet för Strömdahl.

I ett brev som skickats till Strömdahl som Hallandsposten tagit del av framgår det att Strömdahl med omedelbar verkan ska lämna sin post som presstalesman och gruppledare i kommunfullmäktige. Strömdahl medger att han har petats som presstalesman men säger att han fortfarande sitter som gruppledare.

Strömdahl menar att konflikten främst handlar om ett missnöje om hur han har uttalat sig i lokalpressen.

- Jag är fortsatt gruppledare. De har gått bakom min rygg, säger Strömdahl till Hallandsposten.

Ewa Ridén säger att partiet har tappat förtroendet för Strömdahl, men förnekar att det handlar om politikerns uttalande till pressen.

Under året har konflikten växt. I augusti hoppade Strömdahl av partistyrelsen i Laholm på grund av tidsbrist. Efter det lämnade partiet sin lokal i Laholm, vilket Strömdahl kritiserade.

Sverigedemokraterna har tre mandat i Laholm och blev det fjärde största partiet i kommunen efter valet 2010.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro