SD-politiker lämnar sina uppdrag

Publicerad 2011-10-28

Den Sverigedemokratisk kommunfullmäktige ledamoten, Ben-Alve Berntsson, i Sölvesborg, hoppar av kommunfullmäktige. Han uppger att anledningen är att han inte anser sig ha tid med uppdraget.

Den Sverigedemokratisk kommunfullmäktige ledamoten, Ben-Alve Berntsson, i Sölvesborg, hoppar av kommunfullmäktige. Han uppger att anledningen är att han inte anser sig ha tid med uppdraget.

Det var efter ett gruppmöte i partiet som beskedet om att Ben-Alve Berntsson avsa sig alla sina politiska uppdrag i kommunen. Till Expo.se uppger Berntsson att han inte har tid.

– Det är tidsbrist helt enkelt, jag tycker att det är bättre om någon annan tar över mitt uppdrag.

Tidigare har Sydöstran rapporterat om att Berntsson har flera skulder hos kronofogden och att det är en anledning till att han hoppat av. Det är någonting som Berntsson bestämt förnekar.

– Det finns ingen annan anledning än att jag inte har tid, säger han.

Sverigedemokraternas lokale ledare Ingvar Karlsson säger till Expo.se att Berntsson avgått självmant.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro