SD-politiker kan få lämna fullmäktige

Publicerad 2011-08-25

Sverigedemokraten Chang Frick, som sitter som fullmäktigeledamot i Kristianstad, riskerar att förlora sitt mandat i kommunen. Anledningen är att han ska vara boende på annan ort. Frick tillbakavisar uppgifterna.

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Kristianstad Chang
Frick flyttade till Stockholm i somras utan att meddela kommunfullmäktige. Han ska också ha hyrt ut sin lägenhet i Kristianstad på grund av att han har en projektanställning i Stockholm och därför mestadels kommer att befinna sig där uppe. Något som inte är i förenlighet med kommunallagens krav, skriver Kristianstadsbladet i en artikel.

Chang Frick säger att uppgifterna inte stämmer och att han har varit bosatt i Kristianstad hela tiden. Han menar att som politiker reser han mycket och rör sig mellan olika platser.

-Jag har haft inneboende från och till de senaste åren och jag kollade upp reglerna exakt, väldigt tydligt och det skulle inte vara några bekymmer att hyra ut, säger Chang Frick till Expo.se.

Projektanställningen är ett uppdrag i Fricks personliga företag och är inte politiskt anknutet.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA