SD-politiker kan få lämna fullmäktige

Publicerad 2011-08-25

Sverigedemokraten Chang Frick, som sitter som fullmäktigeledamot i Kristianstad, riskerar att förlora sitt mandat i kommunen. Anledningen är att han ska vara boende på annan ort. Frick tillbakavisar uppgifterna.

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Kristianstad Chang
Frick flyttade till Stockholm i somras utan att meddela kommunfullmäktige. Han ska också ha hyrt ut sin lägenhet i Kristianstad på grund av att han har en projektanställning i Stockholm och därför mestadels kommer att befinna sig där uppe. Något som inte är i förenlighet med kommunallagens krav, skriver Kristianstadsbladet i en artikel.

Chang Frick säger att uppgifterna inte stämmer och att han har varit bosatt i Kristianstad hela tiden. Han menar att som politiker reser han mycket och rör sig mellan olika platser.

-Jag har haft inneboende från och till de senaste åren och jag kollade upp reglerna exakt, väldigt tydligt och det skulle inte vara några bekymmer att hyra ut, säger Chang Frick till Expo.se.

Projektanställningen är ett uppdrag i Fricks personliga företag och är inte politiskt anknutet.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro