SD-politiker utsatt för brandattentat

Publicerad 2011-08-30

På måndagskvällen anmälde Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Gnesta, Frida Grundström, att någon försökt anlägga en brand i hennes hem. En brinnande vätska hälldes ned i hennes brevlåda.

Enligt Polisen lyckades Frida Grundström släcka elden själv. Ingen person kom till skada. Någon misstänkt för dådet finns inte i dagsläget. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten .

- Vi kommer att knacka dörr i området under dagen för att se om någon sett någonting, säger, Svante Melin på polisen, till Expo.se

Svante Melin säger att polisen inte uppfattat det som att det finns en speciell hotbild mot sverigedemokraterna i kommunen.

Frida Grundström har tidigare anmält att hon utsatts för misshandel och fått ett hakkors sprejat på sin dörr.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro