SD-politiker utsatt för brandattentat

Publicerad 2011-08-30

På måndagskvällen anmälde Sverigedemokraternas kommunfullmäktigeledamot i Gnesta, Frida Grundström, att någon försökt anlägga en brand i hennes hem. En brinnande vätska hälldes ned i hennes brevlåda.

Enligt Polisen lyckades Frida Grundström släcka elden själv. Ingen person kom till skada. Någon misstänkt för dådet finns inte i dagsläget. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av lägenheten .

- Vi kommer att knacka dörr i området under dagen för att se om någon sett någonting, säger, Svante Melin på polisen, till Expo.se

Svante Melin säger att polisen inte uppfattat det som att det finns en speciell hotbild mot sverigedemokraterna i kommunen.

Frida Grundström har tidigare anmält att hon utsatts för misshandel och fått ett hakkors sprejat på sin dörr.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA