SD-politikers hem vandaliserat

Publicerad 2011-09-20

På natten till söndagen attackerades hemmet till Gabriella Svensson, som sitter för Sverigedemokraterna i Mariestad. Fönster krossades och hennes bil förstördes. SDU har startat en fond efter händelsen.

Gabriella Svensson som också sitter i SDU:s styrelse säger till TV4 Skaraborg att hon är övertygad om att hennes hem attackerades på grund av hennes politiska engagemang. Hon uppger även att hon mår dåligt över händelsen. Nio fönster krossades på hennes hem, en brandsläckare kastades in genom köksfönstret och hennes bli förstördes.

På måndagen lanserade SDU en solidaritetsfond. I ett pressmeddelande skriver SDU:

"SDU väljer därför att lansera en solidaritetsfond för Gabriella och andra
representanter i ungdomsförbundet som på olika sätt drabbats av förföljelsen."

SDU uppger att riksorganisationen skjutit in 10 000 kronor i fonden och uppmanar andra att skicka in pengar till den.

Sverigedemokraterna anordnar även ett torgmöte i Skarborg mot det politiska våldet.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro