SD-revisor lämnar partiet

Publicerad 2011-04-06

Jan Holmberg, före detta revisor i Strömsunds kommun, lämnar Sverigedemokraterna. Det säger Ronny Karlsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland, till tidningen Östersunds Posten.

– Vi har diskuterat det och han har själv kommit fram till att det är bästa lösningen, säger Ronny Karlsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Jämtlands län, till ÖP.

Enligt ett pressmeddelande från partiet är anledningen till att Holmberg uppmanats att lämna partiet att "han inte till fullo står bakom SD:s politik".

– Han har visat med en del flygblad att han är lite grövre i sina uppfattningar än vi är inom Sverigedemokraterna, säger Ronny Karlsson till ÖP.

Expo har tidigare rapporterat att Holmberg varit medlem i det högerextrema partiet Nationaldemokraterna. Holmberg har också pekats ut som upphovsman till mängder av rasistisk propaganda som satts upp runt om i Strömsunds kommun.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro