SD-revisor lämnar partiet

Publicerad 2011-04-06

Jan Holmberg, före detta revisor i Strömsunds kommun, lämnar Sverigedemokraterna. Det säger Ronny Karlsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Jämtland, till tidningen Östersunds Posten.

– Vi har diskuterat det och han har själv kommit fram till att det är bästa lösningen, säger Ronny Karlsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Jämtlands län, till ÖP.

Enligt ett pressmeddelande från partiet är anledningen till att Holmberg uppmanats att lämna partiet att "han inte till fullo står bakom SD:s politik".

– Han har visat med en del flygblad att han är lite grövre i sina uppfattningar än vi är inom Sverigedemokraterna, säger Ronny Karlsson till ÖP.

Expo har tidigare rapporterat att Holmberg varit medlem i det högerextrema partiet Nationaldemokraterna. Holmberg har också pekats ut som upphovsman till mängder av rasistisk propaganda som satts upp runt om i Strömsunds kommun.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA