SD ställer in konferens i riksdagen

Publicerad 2011-08-08

Sverigedemokraterna ställer in en konferens i riksdagen, som enligt uppgift skulle handla om "islamiseringen"

I förra veckan avslöjade sajten Makthavare.se att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth hade bokat riksdagens andrakammare för en tvådagarskonferens med internationella gäster om den så kallade "islamiseringen". Nu avslöjar samma sajt att lokalen har blivit avbokad av Sverigedemokraternas riksdagskanslichef Mikael Valtersson.

- Ekeroth bokade en lokal i våras, säger Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinunnen.

Enligt Kinnunen fanns det planer på en konferens men han menar att den bara var på idéstadiet. Martin Kinunnen säger till Expo.se att han inte vet vad konferensen skulle handla om men att den mycket väl skulle kunna ha varit tänkt att beröra "islamisering".
Alexander Bengtsson, Daniel Vergara

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro