sdpol_bjorn_soder_464_1.jpg

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder. Foto: Expo

SD-topp blir av med körkortet

Publicerad 2011-01-28

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder har blivit av med körkortet. Han körde för fort vid en skola, rapporterar Sveriges radio.

Enligt Sveriges radio körde Björn Söder förbi en skola i 54 kilometer i timmen trots att sträckan hade en hastighetsbegränsning på 30.

Söders förklaring var att han inte såg 30-skylten.

Förutom att vara riksdagsman och partisekreterare sitter Björn Söder med i Skånes polisstyrelse som ledamot.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro