SD vill ha statistik över bidragstagare

Publicerad 2011-01-25

Sverigedemokraterna i Bjuv vill att socialtjänsten ska föra statistik på de som tar emot försörjningsstöd. Skillnad ska göras på nordiska och utomnordiska invandrare.

Sverigedemokraternas sekreterare i Bjuv, Heidi Kronvall, säger till Expo att det är viktigt för kommuninvånarna att få reda på vad olika grupper i samhället kostar.

- Det är som att man går och handlar på ICA, man vill ha ett kvitto på det man har köpt, säger Kronvall.

Hon hänvisar till Helsingborg där socialtjänsten redovisar hur mycket försörjningsstöd som tillfaller nordiska och utomnordiska invandrare varje månad. Heidi kronvall kan inte förstå kritiker som menar att man ställer grupper mot varandra.

- Grupper ställs mot varandra konstant i samhället, läget är som det är, säger hon.

Hon tillägger att det kan visa sig att utomnordiska invandrare inte kostar så mycket, så att det kan lugna medborgare i ett samhälle där klimatet blir hårdare och hårdare.

Minnie Lindell oppositionsråd för Moderaterna I Bjuv håller inte med. Hon menar att det är ointressant att peka ut olika grupper.

- Försörjningsstödet finns för hela befolkningen, varför ska just en viss grupp pekas ut, säger Minnie Lindell.

Någon statistik blev det inte heller. Sverigedemokraternas förslag röstades ner av Bjuvs kommunstyrelse.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro