SDU-demonstration krockar med fotbollsmatch

Publicerad 2011-10-06

Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, ska hålla en demonstration i Malmö den 15 oktober. Samma dag spelas en fotbollsmatch mellan Malmö FF och Djurgården. Enligt polisen är det en omöjlig kombination.

Både SDU:s demonstration och fotbollsmatchen anses som extra laddade och kräver polisinsatser med full uppmärksamhet. Malmös polismästare Jarl Holmström, kommenderingschef för båda händelserna, är kritisk mot den dåliga planeringen, skriver Fotbollskanalen.

Polismyndigheten i Skåne har inte tillräckligt med resurser för att hantera båda händelserna samtidigt. Polisen kan behöva hämta resurser utifrån, enligt fotbollskanalen.

-Vi har förstått att vi inte kan hantera en fotbollsmatch med två lag med risksupportrar samtidigt, utan mycket mycket stora bekymmer, säger Holmström till fotbollskanalen.

SDU:s distriktsordförande Chang Frick säger att fotbollsmatchen inte kommer att påverka deras demonstration.

-Vi gör vår grej, Malmö FF gör sin. Det är en fråga för polisen, säger Frick till Expo.se

Sverigedemokratisk ungdom presenterar demonstrationen som deras största demonstration någonsin i Malmö.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA