SDU-demonstration krockar med fotbollsmatch

Publicerad 2011-10-06

Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, ska hålla en demonstration i Malmö den 15 oktober. Samma dag spelas en fotbollsmatch mellan Malmö FF och Djurgården. Enligt polisen är det en omöjlig kombination.

Både SDU:s demonstration och fotbollsmatchen anses som extra laddade och kräver polisinsatser med full uppmärksamhet. Malmös polismästare Jarl Holmström, kommenderingschef för båda händelserna, är kritisk mot den dåliga planeringen, skriver Fotbollskanalen.

Polismyndigheten i Skåne har inte tillräckligt med resurser för att hantera båda händelserna samtidigt. Polisen kan behöva hämta resurser utifrån, enligt fotbollskanalen.

-Vi har förstått att vi inte kan hantera en fotbollsmatch med två lag med risksupportrar samtidigt, utan mycket mycket stora bekymmer, säger Holmström till fotbollskanalen.

SDU:s distriktsordförande Chang Frick säger att fotbollsmatchen inte kommer att påverka deras demonstration.

-Vi gör vår grej, Malmö FF gör sin. Det är en fråga för polisen, säger Frick till Expo.se

Sverigedemokratisk ungdom presenterar demonstrationen som deras största demonstration någonsin i Malmö.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro