110919_roberth_vahlgren_464_1.jpg

Roberth Vahlgren blev formellt utesluten ur Sverigedemokratisk ungdom efter att förbundet i helgen haft ett styrelsemöte. Foto Kenny Hjälte/Expo

SDU-företrädare utesluts efter förbundsmöte

Publicerad 2011-11-07

Distriktssekreteraren för Sverigedemokratisk Ungdom Syd, Roberth Vahlgren, uteslöts formellt ur förbundet i helgen. Anledningen är bland att annat att han så sent som förra året deltog på en nazistdemonstration.

– Vi uteslöt honom som väntat och det berodde på att helhetsbilden var allt för komprometterande, så vi kände att vi var tvungna att agera, säger Sverigedemokratisk ungdoms, SDU, förbundsordförande Gustav Kasselstrand.

Det var för ett par månader sedan som Expo.se kunde rapportera att Roberth Vahlgren har en bakgrund i nazistorganisationen Blood and Honour och att han 2010 bland annat deltog på en nazistdemonstration i Helsingborg. Vahlgren är även dömd för flera olika brott bland dem hets mot folkgrupp och flera fall av misshandel.

SDU gick tidigt ut med att ett uteslutningsärende startats mot Vahlgren och att han kommer att uteslutas. Det krävdes dock två förbundsmöten innan beslutet formellt kunde fattas.

Uteslutningen innebär att Vahlgren inte kommer att få delta på någonting som SDU gör i fortsättningen säger Kasselstrand.

Expo.se har sökt Roberth Vahlgren för en kommentar utan framgång.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA