SDU-kvinna åtalas för dödshot på internet

Publicerad 2011-04-29

En 18-årig kvinna från Sverigedemokraternas ungdomsförbund har åtalats för övergrepp i rättssak efter att hon hotat döda en person som gjort en polisanmälan.

Enligt åklagaren ska den 18-åriga SDU-medlemmen skrivit på sajten Facebook att hon skulle döda en person som gjort en polisanmälan.

I den stämningsansökan som lämnats in till Kalmar tingsrätt skriver åklagaren att den 18-åriga kvinnan skrivit att personen som gjort polisanmälan skulle få sitt liv förstört och inte få leva länge till.

18-åringen har i förhör med polisen erkänt att hon skrivit inlägget. Kvinnan skrev inlägget innan hon fyllde 18 år. Vid tillfället var hon medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro