SDU-kvinna åtalas för dödshot på internet

Publicerad 2011-04-29

En 18-årig kvinna från Sverigedemokraternas ungdomsförbund har åtalats för övergrepp i rättssak efter att hon hotat döda en person som gjort en polisanmälan.

Enligt åklagaren ska den 18-åriga SDU-medlemmen skrivit på sajten Facebook att hon skulle döda en person som gjort en polisanmälan.

I den stämningsansökan som lämnats in till Kalmar tingsrätt skriver åklagaren att den 18-åriga kvinnan skrivit att personen som gjort polisanmälan skulle få sitt liv förstört och inte få leva länge till.

18-åringen har i förhör med polisen erkänt att hon skrivit inlägget. Kvinnan skrev inlägget innan hon fyllde 18 år. Vid tillfället var hon medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA