SDU-medlem åtalas för hemfridsbrott

Publicerad 2011-04-11

En 20-årig medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund har åtalats misstänkt för hemfridsbrott. Enligt åklagaren slet han upp ett fönster hemma hos en kvinna i Halmstad.

Det var i mitten av sommaren förra året som det misstänkta brottet ägde rum. Någon gång under natten den 11 juli ska den 20-åriga mannen ha ryckt upp ett fönster hemma hos en 22-årig kvinna. Enligt åklagaren ska mannen sen ha lutat sig in i bostaden och samtidigt förstört gardiner och krukväxter.

20-åringen var så sent som 2007 medlem i nazistorganisationen Nationalsocialistisk front. Sommaren 2010 var han medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU.

Brottet han nu åtalats för är rubricerat som hemfridsbrott.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro