SDU-medlem åtalas för hemfridsbrott

Publicerad 2011-04-11

En 20-årig medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund har åtalats misstänkt för hemfridsbrott. Enligt åklagaren slet han upp ett fönster hemma hos en kvinna i Halmstad.

Det var i mitten av sommaren förra året som det misstänkta brottet ägde rum. Någon gång under natten den 11 juli ska den 20-åriga mannen ha ryckt upp ett fönster hemma hos en 22-årig kvinna. Enligt åklagaren ska mannen sen ha lutat sig in i bostaden och samtidigt förstört gardiner och krukväxter.

20-åringen var så sent som 2007 medlem i nazistorganisationen Nationalsocialistisk front. Sommaren 2010 var han medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU.

Brottet han nu åtalats för är rubricerat som hemfridsbrott.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA