SDU-medlem satte hakkorsmärke på skåp

Publicerad 2011-01-25

En 15-årig medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp på en skola i Töreboda kommun.

Enligt åklagaren så satte 15-åringen upp en bild med ett hakkors på ett elevskåp i en skola i Töreboda kommun. Åklagaren menar att flera elever på skolan såg märket och därför åtalar hon pojken för hets mot folkgrupp.

Enligt förundersökningen är pojken en känd för att ha gjort främlingsfientliga utspel mot andra elever. Rektorn uppger till polisen att 15-åringen vid flera tillfällen kränkt personer med invandrarbakgrund.

15-åringen är medlem i Sverigedemokraternas ungdomsförbund.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro