Skrek "jävla svartskallar" på Kungsgatan

Publicerad 2011-02-01

"Blattar" springer lösa och våldtar svenska tjejer. Det misstänks en 23-årig företagare från Stockholm ha skrikit på Kungsgatan i december förra året.

23-åringen säger själv att han inte minns händelsen. Men en polis som var på plats vittnar om att mannen skrek flera rasistiska förolämpningar. Bland annat "jävla svartskallar" och att han skämdes för att vara svensk då man "tillät alla blattar i landet".

Mannen ska också ha skrikit att "blattar sprang lösa och våldtog svenska tjejer" innan polisen ingrep. 23-åringen har nu åtalats för hets mot folkgrupp.

23-åringen driver bland annat ett medieföretag tillsammans med en kamrat. Han har tidigare haft ett bemanningsföretag.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA