Skrek "jävla svartskallar" på Kungsgatan

Publicerad 2011-02-01

"Blattar" springer lösa och våldtar svenska tjejer. Det misstänks en 23-årig företagare från Stockholm ha skrikit på Kungsgatan i december förra året.

23-åringen säger själv att han inte minns händelsen. Men en polis som var på plats vittnar om att mannen skrek flera rasistiska förolämpningar. Bland annat "jävla svartskallar" och att han skämdes för att vara svensk då man "tillät alla blattar i landet".

Mannen ska också ha skrikit att "blattar sprang lösa och våldtog svenska tjejer" innan polisen ingrep. 23-åringen har nu åtalats för hets mot folkgrupp.

23-åringen driver bland annat ett medieföretag tillsammans med en kamrat. Han har tidigare haft ett bemanningsföretag.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro