Skrek "sieg heil" vid busstationen

Publicerad 2011-02-07

En 25-årig man från Sundsvall skrek "sieg heil" på busstationen i staden. Flera personer blev vittne till händelsen. Mannen själv säger att han var berusad vid tillfället.

Det var i mitten av januari i år som händelsen utspelade sig. 25-åringen satt på en bänk med några ungdomar. Enligt en kvinna som jobbade i biljettluckan skrek mannen "sieg heil" ett 20-tal gånger. Sen gick han fram till kvinnan och sa att han skrek för att hävda sin yttrandefrihet.

25-åringen sa under rättegången att han var full när var vid busstationen. Han har svårt att komma ihåg händelsen och säger också att han inte har några rasistiska åsikter.

25-åringen var även åtalad för att ha misshandlat en man. Även det vid busstationen, men i det fallet valde tingsrätten att fria 25-åringen på grund av brist på bevis.

Domen bestämdes till 4000 kronor i dagsböter, något 25-åringen inte behöver betala eftersom han suttit häktad under utredningstiden.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA