Skrek "sieg heil" vid busstationen

Publicerad 2011-02-07

En 25-årig man från Sundsvall skrek "sieg heil" på busstationen i staden. Flera personer blev vittne till händelsen. Mannen själv säger att han var berusad vid tillfället.

Det var i mitten av januari i år som händelsen utspelade sig. 25-åringen satt på en bänk med några ungdomar. Enligt en kvinna som jobbade i biljettluckan skrek mannen "sieg heil" ett 20-tal gånger. Sen gick han fram till kvinnan och sa att han skrek för att hävda sin yttrandefrihet.

25-åringen sa under rättegången att han var full när var vid busstationen. Han har svårt att komma ihåg händelsen och säger också att han inte har några rasistiska åsikter.

25-åringen var även åtalad för att ha misshandlat en man. Även det vid busstationen, men i det fallet valde tingsrätten att fria 25-åringen på grund av brist på bevis.

Domen bestämdes till 4000 kronor i dagsböter, något 25-åringen inte behöver betala eftersom han suttit häktad under utredningstiden.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro