Skrek "sieg heil" vid köpcentrum

Publicerad 2011-02-28

En 30-årig man har åtalats vid Göteborgs tingsrätt för hets mot folkgrupp. Mannen är misstänkt för att upprepade gånger ha skrikit "Sieg Heil" och gjort Hitler-hälsningar.

Det var i början av december som mannen syntes vid ett köpcenter i Göteborg. Enligt åtalet har han inför ett 20-tal personer skrikit "sieg heil" flera gånger och gjort Hitler-hälsningar.

Han åtalas samtidigt för ringa narkotikabrott, då testresultat visade att han vid händelsen var påverkad av det narkotikaklassade preparatet GHB.

Mannen är sedan tidigare åtalad för att ha misshandlat en kvinna i Göteborg i början av april. Åtalet väcktes i oktober.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro