Skrek "sieg heil" vid köpcentrum

Publicerad 2011-02-28

En 30-årig man har åtalats vid Göteborgs tingsrätt för hets mot folkgrupp. Mannen är misstänkt för att upprepade gånger ha skrikit "Sieg Heil" och gjort Hitler-hälsningar.

Det var i början av december som mannen syntes vid ett köpcenter i Göteborg. Enligt åtalet har han inför ett 20-tal personer skrikit "sieg heil" flera gånger och gjort Hitler-hälsningar.

Han åtalas samtidigt för ringa narkotikabrott, då testresultat visade att han vid händelsen var påverkad av det narkotikaklassade preparatet GHB.

Mannen är sedan tidigare åtalad för att ha misshandlat en kvinna i Göteborg i början av april. Åtalet väcktes i oktober.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA