Slagsmål på sannfinländskt partimöte

Publicerad 2011-05-11

"Sannfinländarnas partifolk blir inte mållösa även om argumenten tryter", så inleder den svenskspråkiga finska tidningen Hufvudstadsbladet sitt referat om hur det gick när Sannfinländarnas avdelning i Gårdsbacka höll möte.

Tidningen skriver att Sannfinländarnas möte i Gårdsbacka förra veckan avslutades med att både ambulans och polis kallades till platsen.

Det var när distriktsekreterare Jussi Ristilä presenterade en allmän politisk översikt som ordföranden i Gårdsbacka, Petri Haapanen sa åt honom att hålla mun. Ristilä krävde att få tala till punkt, vilket gjorde att Haapanen och ytterligare en medlem handgripligen såg till att få tyst på honom.

Det hela slutade med att Ristilä åkte i golvet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han polisanmälde senare händelsen som misshandel.

Petri Haapanen sa i en intervju med tidningen Ilta-Sanomat att Ristilä "fejkat" sin skada.

– Jag provocerades och lät mig provoceras. Det stämmer att vi handgripligen försökte förmå Ristilä att avlägsna sig från mötet. Plötsligt kastade han sig mot golvet och "fejkade" att han skadat sig, berättar Haapanen.

Polisen utreder nu vilken sannfinländare som talar sanning, skriver Hufvudstadsbladet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA