Slagsmål på sannfinländskt partimöte

Publicerad 2011-05-11

"Sannfinländarnas partifolk blir inte mållösa även om argumenten tryter", så inleder den svenskspråkiga finska tidningen Hufvudstadsbladet sitt referat om hur det gick när Sannfinländarnas avdelning i Gårdsbacka höll möte.

Tidningen skriver att Sannfinländarnas möte i Gårdsbacka förra veckan avslutades med att både ambulans och polis kallades till platsen.

Det var när distriktsekreterare Jussi Ristilä presenterade en allmän politisk översikt som ordföranden i Gårdsbacka, Petri Haapanen sa åt honom att hålla mun. Ristilä krävde att få tala till punkt, vilket gjorde att Haapanen och ytterligare en medlem handgripligen såg till att få tyst på honom.

Det hela slutade med att Ristilä åkte i golvet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han polisanmälde senare händelsen som misshandel.

Petri Haapanen sa i en intervju med tidningen Ilta-Sanomat att Ristilä "fejkat" sin skada.

– Jag provocerades och lät mig provoceras. Det stämmer att vi handgripligen försökte förmå Ristilä att avlägsna sig från mötet. Plötsligt kastade han sig mot golvet och "fejkade" att han skadat sig, berättar Haapanen.

Polisen utreder nu vilken sannfinländare som talar sanning, skriver Hufvudstadsbladet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro