110112_smrbatong_464.jpg

32-åringen i samband med en demonstration anordnad av Svenska motståndsrörelsen förra året. Foto: Expo

Slog ordningsvakt i ansiktet

Publicerad 2011-01-12

En 32-årig man från Stockholmsområdet har åtalats misstänkt för att ha misshandlat en ordningsvakt med en expanderbar batong. Mannen har varit aktiv inom Svenska motståndsrörelsen de senaste åren.

Misshandeln ägde rum i slutet av januari förra året. Det var när ordningsvakten skulle avlägsna några personer från en krog i Hudiksvall som 32-åringen gav sig på vakten. Enligt åklagaren slog 32-åringen ordningsvakten i ansiktet en gång med en expanderbar batong.

Den misstänkte mannen dömdes i oktober för olaga hot efter att han hotat en man med en skruvmejsel.

32-åringen var bland de aktivister från Svenska motståndsrörelsen som greps i Stockholm i samband med Folkets marsch 2008. Han deltog även på en demonstration i Stockholm i april förra året som gick under parollen "Stop the boer genocide". Den arrangerades av Svenska motståndsrörelsen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA