110112_smrbatong_464.jpg

32-åringen i samband med en demonstration anordnad av Svenska motståndsrörelsen förra året. Foto: Expo

Slog ordningsvakt i ansiktet

Publicerad 2011-01-12

En 32-årig man från Stockholmsområdet har åtalats misstänkt för att ha misshandlat en ordningsvakt med en expanderbar batong. Mannen har varit aktiv inom Svenska motståndsrörelsen de senaste åren.

Misshandeln ägde rum i slutet av januari förra året. Det var när ordningsvakten skulle avlägsna några personer från en krog i Hudiksvall som 32-åringen gav sig på vakten. Enligt åklagaren slog 32-åringen ordningsvakten i ansiktet en gång med en expanderbar batong.

Den misstänkte mannen dömdes i oktober för olaga hot efter att han hotat en man med en skruvmejsel.

32-åringen var bland de aktivister från Svenska motståndsrörelsen som greps i Stockholm i samband med Folkets marsch 2008. Han deltog även på en demonstration i Stockholm i april förra året som gick under parollen "Stop the boer genocide". Den arrangerades av Svenska motståndsrörelsen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro