Slog sönder framtänderna på 15-åring

Publicerad 2011-01-24

En nu 16 år gammal pojke från Skellefteå har dömts för att ha skallat en jämnårig pojke och kallat honom bög.

Det var på Trästocksfestivalen i slutet av juli förra sommaren som misshandeln ägde rum. Den nu 16 år gamla pojken sökte upp sitt offer vid två tillfällen och trakasserade honom.

Vid det andra tillfället skallade 16-åringen pojken i ansiktet. Resultatet blev två krossade framtänder, svullnad och en underhudsblödning.

Innan misshandeln kallade 16-åringen offret för "bög" och frågade om han var rädd för honom.

Under rättegången sa 16-åringen att han var för full för att minnas händelsen ordentligt. Han dömdes till 20 timmars ungdomstjänst och ungdomsvård. Han ska även betala 7475 kronor i böter för sveda och värk.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA