Slog sönder framtänderna på 15-åring

Publicerad 2011-01-24

En nu 16 år gammal pojke från Skellefteå har dömts för att ha skallat en jämnårig pojke och kallat honom bög.

Det var på Trästocksfestivalen i slutet av juli förra sommaren som misshandeln ägde rum. Den nu 16 år gamla pojken sökte upp sitt offer vid två tillfällen och trakasserade honom.

Vid det andra tillfället skallade 16-åringen pojken i ansiktet. Resultatet blev två krossade framtänder, svullnad och en underhudsblödning.

Innan misshandeln kallade 16-åringen offret för "bög" och frågade om han var rädd för honom.

Under rättegången sa 16-åringen att han var för full för att minnas händelsen ordentligt. Han dömdes till 20 timmars ungdomstjänst och ungdomsvård. Han ska även betala 7475 kronor i böter för sveda och värk.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro