Sprayade naziklotter på hus

Publicerad 2011-01-21

En 23-årig man från Kristinehamn har åtalats misstänkt för att ha klottrat flera nazistiska slagord på ett hus i kommunen.

Det var i början av september 2009 som den nu 23 år gamla mannen greps av polis. Innan gripandet hade mannen enligt åklagare skrivit bland annat "Combat 18" och "Heil Hitler" på ett hus på Parkvägen i Kristinehamn.

Vid samma tillfälle ska mannen ha sprutat svart färg på flera bilar som stod parkerade på vägen.

23-åringen är misstänkt för hets mot folkgrupp och skadegörelse. Kostnaderna för skadegörelsen beräknas uppgå till omkring 25 000 kronor.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro