Sprayade naziklotter på hus

Publicerad 2011-01-21

En 23-årig man från Kristinehamn har åtalats misstänkt för att ha klottrat flera nazistiska slagord på ett hus i kommunen.

Det var i början av september 2009 som den nu 23 år gamla mannen greps av polis. Innan gripandet hade mannen enligt åklagare skrivit bland annat "Combat 18" och "Heil Hitler" på ett hus på Parkvägen i Kristinehamn.

Vid samma tillfälle ska mannen ha sprutat svart färg på flera bilar som stod parkerade på vägen.

23-åringen är misstänkt för hets mot folkgrupp och skadegörelse. Kostnaderna för skadegörelsen beräknas uppgå till omkring 25 000 kronor.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA