Stiftelsen Expo tilldelas pris

Publicerad 2011-08-17

Stiftelsen Expo tilldelas John Hrons pris på 50 000 kronor för sitt engagemang mot rasism och främlingsfientlighet.John Hrons stiftelse, som står bakom priset, skriver i sin motivering:

"När Expo möter förtryck som riktas mot människornas lika värde bjuder Expo på motstånd och försvarar mänskliga värden. Expo synliggör nazism, rasism och främlingsfientlighet i sådan grad att riksdagen, regeringen, myndigheter och allmänheten bör lyssna på deras vittnesmål och därmed bidra till att unga människor får möta framtiden med hopp och tillförsikt."

Det är 16 år sedan den då fjortonårige John Hron från Kode, utanför Göteborg, brutalt mördades och torterades av nazister. John Hrons pris delas ut för att stärka de krafter i samhället som på olika sätt kämpar mot rasism och främlingsfientlighet
 

– Vi är oerhört hedrade över att få detta pris. Mordet på John Hron var en brutal påminnelse om det våld som finns inom den nazistiska rörelsen. Att få detta pris stärker oss och gör det lättare för oss att fortsätta vårt arbete med att sprida kunskap om intoleranta grupper och deras idéer, säger Daniel Poohl, vd för stiftelsen Expo. 
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro