110228_pride_464.jpg

Föreningen Stockholm Pride har antagit en värdegrund där de tar avstånd från all form av diskriminering. Foto: Expo

Stockholm Pride mot rasism

Publicerad 2011-02-28

För första gången har föreningen Stockholm Pride antagit en övergripande värdegrund för sin verksamhet. I policyn tar Pride avstånd från diskriminering, rasism och homofobi.

– I praktiken är det egentligen inget nytt. Vi sätter bara våra värderingar på pränt, säger Pär Wiktorsson, ordförande i Stockholm Pride.

I formuleringen av den nya värdegrunden står att föreningen "tar aktivt avstånd från all form av diskriminering som exempelvis rasism, sexism, homofobi och transfobi."

– Vi används av olika aktörer och vill kunna välja de som ställer upp på samma värderingar. Det är ett skydd för framtiden, säger Pär Wiktorsson.

Värdegrunden ställer sig bakom Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. Tanken är att den ska genomsyra Stockholm Prides verksamhet, verksamma på festivalen och utomstående samarbetspartners.

Temat för sommarens festival är "Öppenhet" och samtidigt flyttas den till Kungsträdgården och Kulturhuset.
Ulrika Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA