Stökigt vid nazistdemonstration

Publicerad 2011-10-03

Omkring 2000 motdemonstranter samlades på lördagen för att protestera mot en nazistdemonstration i den amerikanska delstaten Wisconsin. Fem personer greps när oroligheter bröt ut.

Nationalsocialistiska rörelsen samlade omkring 30 aktivister i West Allis. De protesterade bland annat mot en händelse i somras då unga afro-amerikaner ska ha varit inblandade i våldsamheter, rapporterar United press international.

Ett 100-tal kravallpoliser höll isär nazisterna och de 2000 motdemonstranterna som samlats. Oroligheter uppstod när en grupp nazister konfronterades av en samling motdemonstranter. De skrek förolämpningar och kastade föremål mot varandra, rapporterar Milwaukee Journal Sentinel.

Två greps för vapenbrott, tre personer greps för förargelseväckande beteende i samband med oroligheterna. Det är oklart om de gripna var nazister eller motdemonstranter.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA