Stökigt vid nazistdemonstration

Publicerad 2011-10-03

Omkring 2000 motdemonstranter samlades på lördagen för att protestera mot en nazistdemonstration i den amerikanska delstaten Wisconsin. Fem personer greps när oroligheter bröt ut.

Nationalsocialistiska rörelsen samlade omkring 30 aktivister i West Allis. De protesterade bland annat mot en händelse i somras då unga afro-amerikaner ska ha varit inblandade i våldsamheter, rapporterar United press international.

Ett 100-tal kravallpoliser höll isär nazisterna och de 2000 motdemonstranterna som samlats. Oroligheter uppstod när en grupp nazister konfronterades av en samling motdemonstranter. De skrek förolämpningar och kastade föremål mot varandra, rapporterar Milwaukee Journal Sentinel.

Två greps för vapenbrott, tre personer greps för förargelseväckande beteende i samband med oroligheterna. Det är oklart om de gripna var nazister eller motdemonstranter.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro