Stoppad nazistsajt återuppstår

Publicerad 2011-04-21

Turerna runt den österrikiska sajten Alpen Danau fortsätter. Sajten togs tidigare bort från nätet och flera personer bakom den arresterades, men på onsdagen återlanserades den.

Läs mer

På Adolf Hitlers födelsedatum, den 20 april, dök sajten Alpen Danau återigen upp på nätet, rapporterar Vienna times. Österrikiska åklagare har tidigare med hjälp från USA, där servern var lokaliserad, stängt ned sajten. Återlanseringen skedde bara en dryg vecka efter att personer med kopplingar till Alpen Danau arresterats. I samband med tillslagen beslagtogs hårddiskar och andra dokument.

Den nya sajten har nästan samma nätadress som tidigare så när som att suffixet info har ändrats till net. På sidan protesteras det mot arresteringarna av bland annat nazisten Gottfried Küssel. Personerna bakom Alpen Danau skriver "inget kan stoppa oss", rapporterar Vienna times.

I skrivande stund går dock inte sajten att öppna. Det är oklart om det rör sig om ett tekniskt problem eller om sajten återigen stoppats.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA