Stoppad nazistsajt återuppstår

Publicerad 2011-04-21

Turerna runt den österrikiska sajten Alpen Danau fortsätter. Sajten togs tidigare bort från nätet och flera personer bakom den arresterades, men på onsdagen återlanserades den.

Läs mer

På Adolf Hitlers födelsedatum, den 20 april, dök sajten Alpen Danau återigen upp på nätet, rapporterar Vienna times. Österrikiska åklagare har tidigare med hjälp från USA, där servern var lokaliserad, stängt ned sajten. Återlanseringen skedde bara en dryg vecka efter att personer med kopplingar till Alpen Danau arresterats. I samband med tillslagen beslagtogs hårddiskar och andra dokument.

Den nya sajten har nästan samma nätadress som tidigare så när som att suffixet info har ändrats till net. På sidan protesteras det mot arresteringarna av bland annat nazisten Gottfried Küssel. Personerna bakom Alpen Danau skriver "inget kan stoppa oss", rapporterar Vienna times.

I skrivande stund går dock inte sajten att öppna. Det är oklart om det rör sig om ett tekniskt problem eller om sajten återigen stoppats.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro