Strid för ordförandeposten hos SD-Svedala

Publicerad 2011-01-28

Det blir omval hos Sverigedemokraterna i Svedala. Två personer som var med och röstade bort ordföranden på årsmötet har inte haft rösträtt. Beslutet väcker kritik från distriktets vice ordförande.

På Svedalas distriktsårsmöte ersattes Tom Thörnqvist av Hasse Bengtsson som ordförande.

Efter ordförandeskiftet i Svedala, protesterade Tom Thörnqvist som hävdade att valet inte gått rätt till. Valet av ordförande avgjordes med en röst, men Thörnqvist menar att två stycken personer inte var röstberättigade på mötet. Då de inte ska varit registrerade medlemmar när listan över röstberättigade skrevs ut.

Blir omval
Björn Söder i partistyrelsen ger Tom Thörnqvist rätt och utlyser ett nytt distriktsårsmöte. När det blir är upp till distriktet, säger sverigedemokraternas pressekreterare Erik Myrin.

- Björn Söder har bekräftat att personer blev registrerade på fel datum. De kommer få hålla ett nytt årsmöte, säger Erik Myrin till Expo.

Han tillägger att det står i Sverigedemokraternas stadgar att man måste ha registrerat sig innan den 7 januari, för att få delta i omröstningen och att det kan vara lätt att missa en sådan sak, menar han.

För Sverigedemokraternas vice ordförande i Svedala, Sven Beckman kommer uppgifterna om att det ska bli omval som en överraskning

- Jag får uppgifterna nu genom dig, jag tycker det låter märkligt. Bor de på orten så hör de hit, och de bodde här innan den 7 januari. Vi får se partiets motivering, anser vi att den inte stämmer så kommer vi opponera oss, säger Sven Beckman.

Expo har sökt Tom Thörnqvist och Hasse Bengtsson för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro