Svenskarnas parti behåller mandat i Grästorp

Publicerad 2011-01-19

Christer Johansson kan ersätta Daniel Höglund på Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommunfullmäktige. Problemet är att Johansson inte har hört av sig till kommunen.

Läs mer:

Kommunstyrelsens ordförande i Grästorp, Kent Larsson (C), säger till Expo att beslutet att ge Johansson mandatet var väntat. Däremot vet Larsson inte om Christer Johansson kommer att infinna sig.

- Vi har försökt komma i kontakt med honom utan att lyckas. Han har heller inte hört av sig så vi vet inte alls hur det blir. Jag tror att nästa försök till kontakt blir att skriva ett brev för att se om han svarar, säger Kent Larsson (C).

I övrigt säger Larsson att det bara är att gilla läget:

- De finns där och vi får förhålla oss till det. Sen får framtiden framtiden visa vad som händer, säger han.

Det var på tisdagen som det stod klart att Christer Johansson, tidigare Sakseter, kommer att erbjudas Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommun. Han är inbjuden till det kommande fullmäktigemötet den 24 februari.

Johansson har tidigare sagt till Expo att han inte bestämt sig om han vill ha platsen i fullmäktige. På onsdagen gick det inte att nå honom på telefon.

Expo har utan framgång sökt ledningen för Svenskarnas parti för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA