Svenskarnas parti behåller mandat i Grästorp

Publicerad 2011-01-19

Christer Johansson kan ersätta Daniel Höglund på Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommunfullmäktige. Problemet är att Johansson inte har hört av sig till kommunen.

Läs mer:

Kommunstyrelsens ordförande i Grästorp, Kent Larsson (C), säger till Expo att beslutet att ge Johansson mandatet var väntat. Däremot vet Larsson inte om Christer Johansson kommer att infinna sig.

- Vi har försökt komma i kontakt med honom utan att lyckas. Han har heller inte hört av sig så vi vet inte alls hur det blir. Jag tror att nästa försök till kontakt blir att skriva ett brev för att se om han svarar, säger Kent Larsson (C).

I övrigt säger Larsson att det bara är att gilla läget:

- De finns där och vi får förhålla oss till det. Sen får framtiden framtiden visa vad som händer, säger han.

Det var på tisdagen som det stod klart att Christer Johansson, tidigare Sakseter, kommer att erbjudas Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommun. Han är inbjuden till det kommande fullmäktigemötet den 24 februari.

Johansson har tidigare sagt till Expo att han inte bestämt sig om han vill ha platsen i fullmäktige. På onsdagen gick det inte att nå honom på telefon.

Expo har utan framgång sökt ledningen för Svenskarnas parti för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro