Svenskarnas parti behåller mandat i Grästorp

Publicerad 2011-01-19

Christer Johansson kan ersätta Daniel Höglund på Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommunfullmäktige. Problemet är att Johansson inte har hört av sig till kommunen.

Läs mer:

Kommunstyrelsens ordförande i Grästorp, Kent Larsson (C), säger till Expo att beslutet att ge Johansson mandatet var väntat. Däremot vet Larsson inte om Christer Johansson kommer att infinna sig.

- Vi har försökt komma i kontakt med honom utan att lyckas. Han har heller inte hört av sig så vi vet inte alls hur det blir. Jag tror att nästa försök till kontakt blir att skriva ett brev för att se om han svarar, säger Kent Larsson (C).

I övrigt säger Larsson att det bara är att gilla läget:

- De finns där och vi får förhålla oss till det. Sen får framtiden framtiden visa vad som händer, säger han.

Det var på tisdagen som det stod klart att Christer Johansson, tidigare Sakseter, kommer att erbjudas Svenskarnas partis mandat i Grästorp kommun. Han är inbjuden till det kommande fullmäktigemötet den 24 februari.

Johansson har tidigare sagt till Expo att han inte bestämt sig om han vill ha platsen i fullmäktige. På onsdagen gick det inte att nå honom på telefon.

Expo har utan framgång sökt ledningen för Svenskarnas parti för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA