Sverigedemokrat åtalad för sambomisshandel

Publicerad 2011-04-12

En 58-årig man som i höstens val kandiderade för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län har åtalats misstänkt för att ha misshandlat den kvinna som han är sammanboende med.

Enligt åklagaren ska den 58-åriga sverigedemokraten ha slagit sin sambo i huvudet flera gånger. Slagen gjorde att kvinnan fick svullnader i huvudet, något som finns dokumenterat i det förundersökningsprotoll som polisen sammanställt.

Misshandeln ska ha ägt rum i parets hem i slutet av november förra året.

58-åringen är inte straffad för något allvarligt brott sen tidigare. I höstas ställde han upp som kandidat för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län. Rättegången är planerad att hållas i augusti.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA