Sverigedemokrat åtalad för sambomisshandel

Publicerad 2011-04-12

En 58-årig man som i höstens val kandiderade för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län har åtalats misstänkt för att ha misshandlat den kvinna som han är sammanboende med.

Enligt åklagaren ska den 58-åriga sverigedemokraten ha slagit sin sambo i huvudet flera gånger. Slagen gjorde att kvinnan fick svullnader i huvudet, något som finns dokumenterat i det förundersökningsprotoll som polisen sammanställt.

Misshandeln ska ha ägt rum i parets hem i slutet av november förra året.

58-åringen är inte straffad för något allvarligt brott sen tidigare. I höstas ställde han upp som kandidat för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län. Rättegången är planerad att hållas i augusti.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro