Sverigedemokrat upptaxeras för bluffakturor

Publicerad 2011-03-22

Tommy Johansson som representerar Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen i Heby i Uppsala har anklagats för att ha använt bluffakturor för att ta ut svarta pengar ur sitt företag. Nu har Skatteverket upptaxerat honom.

Enligt Skatteverket tjänade Johansson hela 285 600 kronor mer än vad han deklarerade under 2009 och 2010. Myndigheten hittade pengarna när de granskade Sala Härdarna AB, ett företag som Johansson är styrelseledamot och delägare i.

Nu har Skatteverket upptaxerat Johansson och krävt att han ska betala den skatt han är skyldig. Johansson själv har i sin tur överklagat Skatteverkets beslut och sagt att han vill bli beskattad enligt de deklarationer han lämna in.

Enligt en dom från förvaltningsrätten i Uppsala anser Skatteverket att Sala Härdarna AB fått falska fakturor av tre underleverantörer. När fakturorna betalats har pengarna hämtats ut i kontanter och återförts till Sala Härdarna som i sin tur ska ha använt dem för att betala svart arbetskraft och extra lön till ägarna.

Expo har sökt Tommy Johansson för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA