Sverigedemokrat skickade rasistmejl till tidningar

Publicerad 2011-02-02

Sverigedemokraternas huvudnamn i Knivsta, Leif Vogel, riskerar att uteslutas ur partiet efter att han skickat rasistiska mejl till Svenska Dagbladet och Dagens nyheter.

Svenska dagbladet har i dagarna publicerat en artikelserie om så kallade slumvärdar som missköter sina hyreshus. Detta har engagerat Leif Vogel så till den grad att han skickat flera mejl till tidningen.

Han reagerar dock inte på att hyresvärdarna missköter sina uppdrag. Istället anser han att skulden för boendeförhållandena bör läggas på människor med invandrarbakgrund.

"Sämre reklam för den svarta hopen kan man ju inte tänka sig", skriver han i ett mejl till SvD. Mejlet har även skickats till Dagens Nyheter.

"De tar ju inte bara med sig sin analfabetism utan hela sin brist på kultur och kunskap, men väl vägglöss, hårlöss och kackerlackor och som på bilden sin nedgörande effekt på våra bostäder. På bilden står en svart fan och klagar på att skåpdörrarna ramlat ner", skriver Leif Vogel vidare.

I en intervju med SvD säger Vogel att han inte står för uttalandena som politiker. Istället säger han att han mejlade som privatperson.

Sverigedemokraterna säger nu att de ska utreda Vogels framtid som politiker.

–Som företrädare för Sverigedemokraterna måste man alltid uppträda med gott omdöme, säger Martin Kinnunen till SvD.

Leif Vogel är Sverigedemokraternas enda politiker i kommunfullmäktige i Knivsta.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro