Sverigedemokrat upptaxeras för bluffakturor

Publicerad 2011-03-22

Tommy Johansson som representerar Sverigedemokraterna i kommunstyrelsen i Heby i Uppsala har anklagats för att ha använt bluffakturor för att ta ut svarta pengar ur sitt företag. Nu har Skatteverket upptaxerat honom.

Enligt Skatteverket tjänade Johansson hela 285 600 kronor mer än vad han deklarerade under 2009 och 2010. Myndigheten hittade pengarna när de granskade Sala Härdarna AB, ett företag som Johansson är styrelseledamot och delägare i.

Nu har Skatteverket upptaxerat Johansson och krävt att han ska betala den skatt han är skyldig. Johansson själv har i sin tur överklagat Skatteverkets beslut och sagt att han vill bli beskattad enligt de deklarationer han lämna in.

Enligt en dom från förvaltningsrätten i Uppsala anser Skatteverket att Sala Härdarna AB fått falska fakturor av tre underleverantörer. När fakturorna betalats har pengarna hämtats ut i kontanter och återförts till Sala Härdarna som i sin tur ska ha använt dem för att betala svart arbetskraft och extra lön till ägarna.

Expo har sökt Tommy Johansson för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro