Sverigedemokrater uppträdde hotfullt i vallokal

Publicerad 2011-05-18

Tre personer, varav en uppges vara en ledande sverigedemokrat, hotade röstmottagare i Hammarkullen i Göteborg i söndags. Valnämnden överväger nu en polisanmälan.

Det var strax innan halv tre på söndagseftermiddagen som tre personer stormade in i vallokalen i Hammarkullen.

– De uppträdde väldigt hotfullt och var väldigt högljudda, säger Stefan Gudmundsson, ordförande i Lärjedalen Sandeslätts valdistrikt, till GP på nätet.

– Många blev chockade, både röstmottagare och väljare.

Gudmundsson beskriver de tre personerna som rusade in i lokalen som kraftiga. Enligt GP anklagade trion valarbetarna för valfusk och påstod att de inte lagt ut Sverigedemokraternas valsedlar bland de övriga partiernas. Som bevis höll de upp en bunt SD-valsedlar som inte sprättats upp.

– Men vi hade använt en annan bunt. Vid samtliga tillfällen vi kontrollerade stället med valsedlar fanns Sverigedemokraternas valsedlar på plats, säger Gudmundsson till GP.

Kanslichefen på valnämnden i Göteborg, Bill Werngren, säger till GP att händelsen är oacceptabel och att de överväger en polisanmälan. En av Sverigedemokraterna som uppges ha varit på platsen skriver i ett mejl till tidningen att han inte har hotat någon.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA