Sverigedemokraterna röstade mot Libyeninsatsen

Publicerad 2011-04-01

Sverigedemokraterna röstade som enda parti nej till Sveriges deltagande i FN-insatsen i Libyen. Det innebär att Sverige nu kommer att skicka en militär styrka till området.

Sverigedemokraterna röstade som enda parti nej till ett svenskt deltagande i FN-insatsen i Libyen. 18 av partiets ledamöter röstade nej medan två var frånvarande. Samtidigt valde fyra vänsterpartister och en miljöpartist att avstå från att rösta.

Röstsiffrorna stannade på 240 för och 18 mot.

Beslutet innebär att Sverige ställer en militär styrka på högst 250 personer till förfogande för en tremånadersinsats under FN-mandat i Libyen.

Under debatten ingrep riksdagens vakter mot två aktivister från nazistiska Svenskarnas parti som skrek "hycklare" till riksdagens ledamöter. Det hela var över på mindre än en minut.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA