Sverigedemokraterna röstade mot Libyeninsatsen

Publicerad 2011-04-01

Sverigedemokraterna röstade som enda parti nej till Sveriges deltagande i FN-insatsen i Libyen. Det innebär att Sverige nu kommer att skicka en militär styrka till området.

Sverigedemokraterna röstade som enda parti nej till ett svenskt deltagande i FN-insatsen i Libyen. 18 av partiets ledamöter röstade nej medan två var frånvarande. Samtidigt valde fyra vänsterpartister och en miljöpartist att avstå från att rösta.

Röstsiffrorna stannade på 240 för och 18 mot.

Beslutet innebär att Sverige ställer en militär styrka på högst 250 personer till förfogande för en tremånadersinsats under FN-mandat i Libyen.

Under debatten ingrep riksdagens vakter mot två aktivister från nazistiska Svenskarnas parti som skrek "hycklare" till riksdagens ledamöter. Det hela var över på mindre än en minut.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro