Talare kräver dödsstraff för homosexuella

Publicerad 2011-04-15

Föreningen TUFF som aktivt arbetar för att "förmedla islam" har bjudit in Bilal Philips som föreläsare. Philips är känd bland annat för att ha krävt dödsstraff för homosexuella.

TUFF, som står för Troende Unga Framtida Förebilder, arrangerar en föreläsning i helgen med imamen Bilal Philips. Philips är inbjuden för att prata om islamofobi och rasism.

I ett filmklipp från programmet "Contemporary Issues" som laddades upp på sajten Youtube 2006 säger Philips att dagens modeindustri styrs av homosexuella som vill radera gränserna mellan det som är manligt och kvinnligt.

- Straffet för homosexualitet inom islam är detsamma som straffet för otrohet, otukt. Det är döden, säger Bilal Philips i samma föreläsning.

Föreläsningarna som TUFF arrangerar hålls vid två tillfällen. Ett tillfälle för kvinnor och ett för män. Anledningen till uppdelningen är enligt arrangörerna att det inte finns plats att ha alla deltagare i lokalen samtidigt.

Expo har sökt företrädare för TUFF för en kommentar men har inte lyckats nå dem. I en intervju i Studio Ett på torsdagen sa Amanj Aziz från TUFF att han inte tyckte det var konstigt att Philips var inbjuden.

- Bilal Philips är född i Jamaica och uppfödd i Kanada. Genom att han är mörkhyad och muslim har han upplevt rasism i hela sitt liv. Han är en självklar kandidat för att diskutera ämnet islamofobi, sa Amanj Aziz.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA