Talare kräver dödsstraff för homosexuella

Publicerad 2011-04-15

Föreningen TUFF som aktivt arbetar för att "förmedla islam" har bjudit in Bilal Philips som föreläsare. Philips är känd bland annat för att ha krävt dödsstraff för homosexuella.

TUFF, som står för Troende Unga Framtida Förebilder, arrangerar en föreläsning i helgen med imamen Bilal Philips. Philips är inbjuden för att prata om islamofobi och rasism.

I ett filmklipp från programmet "Contemporary Issues" som laddades upp på sajten Youtube 2006 säger Philips att dagens modeindustri styrs av homosexuella som vill radera gränserna mellan det som är manligt och kvinnligt.

- Straffet för homosexualitet inom islam är detsamma som straffet för otrohet, otukt. Det är döden, säger Bilal Philips i samma föreläsning.

Föreläsningarna som TUFF arrangerar hålls vid två tillfällen. Ett tillfälle för kvinnor och ett för män. Anledningen till uppdelningen är enligt arrangörerna att det inte finns plats att ha alla deltagare i lokalen samtidigt.

Expo har sökt företrädare för TUFF för en kommentar men har inte lyckats nå dem. I en intervju i Studio Ett på torsdagen sa Amanj Aziz från TUFF att han inte tyckte det var konstigt att Philips var inbjuden.

- Bilal Philips är född i Jamaica och uppfödd i Kanada. Genom att han är mörkhyad och muslim har han upplevt rasism i hela sitt liv. Han är en självklar kandidat för att diskutera ämnet islamofobi, sa Amanj Aziz.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro