Trakasserade flicka under flera år

Publicerad 2011-05-13

En 16-årig pojke som under flera års tid kallat en flicka i samma klass som honom för "jävla neger" och andra rasistiska tillmälen har dömts till böter av Gävle tingsrätt.

I domen framgår det att trakasserierna pågått under flera år. Vid ett tillfälle ringde pojken till flickan och bad om ursäkt för det han sagt. Sen var det lugnt i ett par månader innan han började trakassera henne igen.

16-åringen har bland annat kallat flickan för "jävla neger" och "svartskalle".

Under rättegången vittnade flickans mamma om att hennes dotter haft ont i magen och inte velat gå till skolan på grund av 16-åringens trakasserier. Pojken själv sa att flickan hittat på saker om honom och att han inte hade något otalt med henne.

Pojken och hans föräldrar får nu betala 2000 kronor i dagsböter och 5000 kronor i skadestånd till flickan. Brottsrubriceringen är förolämpning.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro