Trakasserade flicka under flera år

Publicerad 2011-05-13

En 16-årig pojke som under flera års tid kallat en flicka i samma klass som honom för "jävla neger" och andra rasistiska tillmälen har dömts till böter av Gävle tingsrätt.

I domen framgår det att trakasserierna pågått under flera år. Vid ett tillfälle ringde pojken till flickan och bad om ursäkt för det han sagt. Sen var det lugnt i ett par månader innan han började trakassera henne igen.

16-åringen har bland annat kallat flickan för "jävla neger" och "svartskalle".

Under rättegången vittnade flickans mamma om att hennes dotter haft ont i magen och inte velat gå till skolan på grund av 16-åringens trakasserier. Pojken själv sa att flickan hittat på saker om honom och att han inte hade något otalt med henne.

Pojken och hans föräldrar får nu betala 2000 kronor i dagsböter och 5000 kronor i skadestånd till flickan. Brottsrubriceringen är förolämpning.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA