Tre åtalas för affischering

Publicerad 2011-04-04

33-årige Jonas Andersson som var förstenamn på Svenskarnas partis lista i kommunvalet i Motala har tillsammans med två män satt upp politisk propaganda i Motala. Nu åtalas trion.

Enligt åklagaren var Andersson ute i Motala tillsammans med en 19-åring och en 24-åring i Motala under en natt i början av juli förra året. De ertappades av två poliser när de var i färd med att klistra politisk propaganda på ett elskåp.

Trion har nu åtalats misstänkta för förseelse mot ordningslagen för att utan tillstånd ha affischerat på allmän plats.

Åklagaren vill att straffet ska bestämmas till böter.

33-årige Andersson har tidigare dömts till fängelse för misshandel och förberedelse till grov misshandel. 24-åringen är tidigare straffad för bedrägeri medan 19-åringen dömts till ungdomsvård för övergrepp i rättssak.

Svenskarnas parti skriver på sin hemsida att de vill ha hårdare tag mot kriminalitet, bland annat genom ökade resurser till polisen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA