Tre åtalas för affischering

Publicerad 2011-04-04

33-årige Jonas Andersson som var förstenamn på Svenskarnas partis lista i kommunvalet i Motala har tillsammans med två män satt upp politisk propaganda i Motala. Nu åtalas trion.

Enligt åklagaren var Andersson ute i Motala tillsammans med en 19-åring och en 24-åring i Motala under en natt i början av juli förra året. De ertappades av två poliser när de var i färd med att klistra politisk propaganda på ett elskåp.

Trion har nu åtalats misstänkta för förseelse mot ordningslagen för att utan tillstånd ha affischerat på allmän plats.

Åklagaren vill att straffet ska bestämmas till böter.

33-årige Andersson har tidigare dömts till fängelse för misshandel och förberedelse till grov misshandel. 24-åringen är tidigare straffad för bedrägeri medan 19-åringen dömts till ungdomsvård för övergrepp i rättssak.

Svenskarnas parti skriver på sin hemsida att de vill ha hårdare tag mot kriminalitet, bland annat genom ökade resurser till polisen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro