Tre tomma stolar för SD i Alvesta

Publicerad 2011-03-08

Resten av mandatperioden blir det tomt för på Sverigedemokraternas platser i kommunfullmäktige i Alvesta. I veckan meddelade Centh Gustafsson att han lämnar sin plats, skriver Smålandsposten.

Gustafsson meddelade i ett mejl till Smålandsposten att han lämnar sitt uppdrag av personliga skäl. Han var gruppledare för SD i kommunen, och siste man att lämna sin post efter att Paul Wahlin och Anders Brandell tidigare avsagt sig sina uppdrag.

- Jag väljer att hoppa av från Sverigedemokraterna för jag vill satsa på min familj och vänner, så jag slutar av personliga skäl, skriver Gustafsson i mejlet till Smålandsposten.

På grund av avhoppen kommer Sverigedemokraternas tre stolar nu att stå tomma den resterande delen av mandatperioden. Bertil Olsson (S), ordförande i fullmäktige, säger att det var väntat då Gustafsson slutat att dyka upp på gruppledarträffarna.

– Nu har drygt 600 röster ingen representation. Jag har all respekt för väljarna, hur de röstar. Nu är deras röster bortkastade, säger Bertil Olsson till Smålandsposten.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA