Tre tomma stolar för SD i Alvesta

Publicerad 2011-03-08

Resten av mandatperioden blir det tomt för på Sverigedemokraternas platser i kommunfullmäktige i Alvesta. I veckan meddelade Centh Gustafsson att han lämnar sin plats, skriver Smålandsposten.

Gustafsson meddelade i ett mejl till Smålandsposten att han lämnar sitt uppdrag av personliga skäl. Han var gruppledare för SD i kommunen, och siste man att lämna sin post efter att Paul Wahlin och Anders Brandell tidigare avsagt sig sina uppdrag.

- Jag väljer att hoppa av från Sverigedemokraterna för jag vill satsa på min familj och vänner, så jag slutar av personliga skäl, skriver Gustafsson i mejlet till Smålandsposten.

På grund av avhoppen kommer Sverigedemokraternas tre stolar nu att stå tomma den resterande delen av mandatperioden. Bertil Olsson (S), ordförande i fullmäktige, säger att det var väntat då Gustafsson slutat att dyka upp på gruppledarträffarna.

– Nu har drygt 600 röster ingen representation. Jag har all respekt för väljarna, hur de röstar. Nu är deras röster bortkastade, säger Bertil Olsson till Smålandsposten.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro