Två anhållna för hatbrott i Motala

Publicerad 2011-05-26

Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för en rasistiskt motiverad misshandel i Motala.

– De är misstänkta för misshandel och olaga hot. De har gett sig på en utländsk man helt oprovocerat på grund av hans ursprung, säger stationsbefäl Thomas Ericson hos Motalapolisen, till MVT.

Det var vid 16-tiden på onsdagen som en 39-årig man kom in till polisstationen och anmälde misshandeln. Enligt tidningen uppgav han att han då lyckats fly från gärningsmännen.

– De ska ha kallat honom "jävla utlänning" och hotat att de skulle ha ihjäl honom. Målsägaren fick sparkar i magen, säger Thomas Ericson till tidningen.

När den 39-åriga mannen gick ut från polishuset såg han sina angripare i närheten. Han pekade ut dem för polisen och de greps och anhölls senare. Enligt tidningen förnekar de brott.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA