Två anhållna för hatbrott i Motala

Publicerad 2011-05-26

Två män i 30-årsåldern har anhållits misstänkta för en rasistiskt motiverad misshandel i Motala.

– De är misstänkta för misshandel och olaga hot. De har gett sig på en utländsk man helt oprovocerat på grund av hans ursprung, säger stationsbefäl Thomas Ericson hos Motalapolisen, till MVT.

Det var vid 16-tiden på onsdagen som en 39-årig man kom in till polisstationen och anmälde misshandeln. Enligt tidningen uppgav han att han då lyckats fly från gärningsmännen.

– De ska ha kallat honom "jävla utlänning" och hotat att de skulle ha ihjäl honom. Målsägaren fick sparkar i magen, säger Thomas Ericson till tidningen.

När den 39-åriga mannen gick ut från polishuset såg han sina angripare i närheten. Han pekade ut dem för polisen och de greps och anhölls senare. Enligt tidningen förnekar de brott.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro