Två dömda för störande av SD-möte

Publicerad 2011-03-31

Två män, en 19-åring och en 22-åring, har dömts för att ha stört ett av Sverigedemokraternas möten i Jönköping. Bland annat ska 22-åringen ha tutat med en vuvuzuela vid mötet.

Det var i september förra året som de båda männen störde Sverigedemokraternas möte i Jönköping. Enligt åklagaren använde båda av de nu dömda männen olika tutor eller visselpipor för att föra oväsen och på så vis hindra Sverigedemokraterna från att föra fram sitt budskap.

Straffet bestämdes till 1500 kronor dagsböter var. Brottet var rubricerat som störande av allmän sammankomst. Tidigare har en 23-årig man dömts till dagsböter för att ha stört samma torgmöte.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro