Två dömda för störande av SD-möte

Publicerad 2011-03-31

Två män, en 19-åring och en 22-åring, har dömts för att ha stört ett av Sverigedemokraternas möten i Jönköping. Bland annat ska 22-åringen ha tutat med en vuvuzuela vid mötet.

Det var i september förra året som de båda männen störde Sverigedemokraternas möte i Jönköping. Enligt åklagaren använde båda av de nu dömda männen olika tutor eller visselpipor för att föra oväsen och på så vis hindra Sverigedemokraterna från att föra fram sitt budskap.

Straffet bestämdes till 1500 kronor dagsböter var. Brottet var rubricerat som störande av allmän sammankomst. Tidigare har en 23-årig man dömts till dagsböter för att ha stört samma torgmöte.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA