Två män inför rätta efter knivdåd

Publicerad 2011-10-05

På onsdagen inleddes rättegången mot två män i 25-årsåldern misstänkta för två mordförsök med rasistiska förtecken i Västerås. Ett par dagar innan dåden hyllade de misstänkta den norska terroristen Anders Breiviks terrordåd.

Männen, misstänks för att försökt mörda två män som de uppfattat som invandrare. Enligt åtalet rör dig som ett hatbrott.

Kammaråklagaren, Jessica Wenna, visade under rättegången bilder på den huvtröja som ett av offren bar. På huvan fanns det 17 märken efter hugg och tröjan hade 4-5 stickmärken sade hon, rapporterar Västmanlands läns tidning.

Åklagaren visade även skärmdumpar i rätten på de främlingsfientliga sajter och forum som männen besökt innan dådet. De åtalade har bland annat hyllat terroristens Anders Breiviks terrordåd i Oslo.

De båda männen förnekar inblandning i mordförsöken.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA