Två omhändertagna vid SDU-möte

Publicerad 2011-08-22

På söndagen höll sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, ett torgmöte i Malmö mot bostadsbristen. Enligt Sydsvenskan omhändertogs en Sverigedemokrat och en motdemonstrant på demonstrationen.

Det var ett 50-tal SDU:are som deltog på demonstrationen på Värnhemstorget i Malmö. Även ett hundratal motdemonstranter och många poliser var på plats.

- Det var en välavvägd polisinsats, säger insatschefen i Malmö, Andy Roberts.

En av deltagarna i SDU-demonstrationen och en motdemonstrant omhändertogs för störande av den allmänna ordningen, enligt Sydsvenskan.

Sverigedemokraternas pressekreterare, Eric Myrin säger dock till Expo att ingen av deras aktivister omhändertagits, men att en blivit förfrågad att avlägsna sig från platsen av polisen. Sverigedemokraten ska, enligt Myrin, stått bland motdemonstranterna och sjungit sverigedemokratiska sånger. Eric Myrin förstår polisen.

- Jag håller med polisen, det var onödigt att provocera på det sättet, säger han.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA