Två omhändertagna vid SDU-möte

Publicerad 2011-08-22

På söndagen höll sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, ett torgmöte i Malmö mot bostadsbristen. Enligt Sydsvenskan omhändertogs en Sverigedemokrat och en motdemonstrant på demonstrationen.

Det var ett 50-tal SDU:are som deltog på demonstrationen på Värnhemstorget i Malmö. Även ett hundratal motdemonstranter och många poliser var på plats.

- Det var en välavvägd polisinsats, säger insatschefen i Malmö, Andy Roberts.

En av deltagarna i SDU-demonstrationen och en motdemonstrant omhändertogs för störande av den allmänna ordningen, enligt Sydsvenskan.

Sverigedemokraternas pressekreterare, Eric Myrin säger dock till Expo att ingen av deras aktivister omhändertagits, men att en blivit förfrågad att avlägsna sig från platsen av polisen. Sverigedemokraten ska, enligt Myrin, stått bland motdemonstranterna och sjungit sverigedemokratiska sånger. Eric Myrin förstår polisen.

- Jag håller med polisen, det var onödigt att provocera på det sättet, säger han.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro