Två SD-avhopp i Alvesta

Publicerad 2011-02-16

Två sverigedemokrater hoppar av från Alvesta kommunfullmäktige. Eftersom det inte finns några ersättare innebär det att två stolar kommer att stå tomma.

Det är Anders Brandell och Paul Wallin som formellt väntas lämna sina uppdrag efter kvällen kommunfullmäktige möte. Till Smålandsposten har Anders Brandell sagt att han avgår för att han inte lyckats hitta en lägenhet som passar i kommunen och att hans son ska börja på dagis.

Paul Wallin uppger till Smålandsposten att han inte kan tänka sig sitta fyra år, på grund av att han inte vill bevittna "spektaklet" i en "totalitär demokrati" av "kinesisk modell".
Anders Brandell tycker inte att det spelar någon roll om partiet sitter på en eller tre stolar då kommunen, enligt honom, drivs av ett mixat styre, skriver Smålandsposten.

Sverigedemokraterna fick i valet till kommunfullmäktige i Avesta tre mandat.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA