Två SD-avhopp i Alvesta

Publicerad 2011-02-16

Två sverigedemokrater hoppar av från Alvesta kommunfullmäktige. Eftersom det inte finns några ersättare innebär det att två stolar kommer att stå tomma.

Det är Anders Brandell och Paul Wallin som formellt väntas lämna sina uppdrag efter kvällen kommunfullmäktige möte. Till Smålandsposten har Anders Brandell sagt att han avgår för att han inte lyckats hitta en lägenhet som passar i kommunen och att hans son ska börja på dagis.

Paul Wallin uppger till Smålandsposten att han inte kan tänka sig sitta fyra år, på grund av att han inte vill bevittna "spektaklet" i en "totalitär demokrati" av "kinesisk modell".
Anders Brandell tycker inte att det spelar någon roll om partiet sitter på en eller tre stolar då kommunen, enligt honom, drivs av ett mixat styre, skriver Smålandsposten.

Sverigedemokraterna fick i valet till kommunfullmäktige i Avesta tre mandat.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro