Undersökning om trakasserier läggs ned

Publicerad 2011-04-08

Förundersökningen rörande de trakasserier som en kvinna med somalisk bakgrund utsattes för i Tomelilla läggs ned.

– Utredningen är nedlagd av åklagare eftersom det efter ett stort antal förhör och samtal med vittne inte har gått att bevisa vem eller vilka det är som har utfört de här handlingarna, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen till Sveriges Radio.

Händelsen i Tomelilla, där en kvinna och hennes familj utsattes för rasistiska glåpord och stenkastning, väckte stor uppmärksamhet. Utredningen lades först ned, men efter en artikel i Sydsvenskan återupptogs den.

Många samlades på orten samlades i en manifestation mot våld och rasism för att på så sätt visa sin avsky mot det inträffade. Bakom attackerna ska ett gäng högstadiekillar stått. Åklagaren inledde en förundersökning om misshandel och hets mot folkgrupp.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA