Undersökning om trakasserier läggs ned

Publicerad 2011-04-08

Förundersökningen rörande de trakasserier som en kvinna med somalisk bakgrund utsattes för i Tomelilla läggs ned.

– Utredningen är nedlagd av åklagare eftersom det efter ett stort antal förhör och samtal med vittne inte har gått att bevisa vem eller vilka det är som har utfört de här handlingarna, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen till Sveriges Radio.

Händelsen i Tomelilla, där en kvinna och hennes familj utsattes för rasistiska glåpord och stenkastning, väckte stor uppmärksamhet. Utredningen lades först ned, men efter en artikel i Sydsvenskan återupptogs den.

Många samlades på orten samlades i en manifestation mot våld och rasism för att på så sätt visa sin avsky mot det inträffade. Bakom attackerna ska ett gäng högstadiekillar stått. Åklagaren inledde en förundersökning om misshandel och hets mot folkgrupp.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro